Met behulp van Virtual Reality (VR) laten we ervaren hoe het voelt om gediscrimineerd te worden. Onze VR-films plaatsen de gebruiker namelijk in situaties waar discriminatie voorkomt, zodat hij of zij dit ervaart vanuit het perspectief van het slachtoffer. In de VR-films komen drie thema's aan bod: leeftijdsdiscriminatie op de arbeidsmarkt, discriminatie op grond van ras/godsdienst en discriminatie op grond van een handicap.


Zelf ervaren?

Wil jij zelf met je team of organisatie de VR-bril opzeten en ervaren hoe het voelt om ongelijk behandeld of gediscrimineerd te worden? Als bedrijf, organisatie of vereniging kun je je bij ons aanmelden. Ons team komt dan een ochtend, middag of avond met de VR-stand naar jullie toe.

 

Wat brengen we mee?

We brengen tenminste twee VR-brillen mee en plaatsen onze stand het liefst op een centrale plek, zodat zoveel mogelijk passanten of collega's in aanraking kunnen komen met onze VR Experience. We vragen slechts beperkte ruimte voor het plaatsen van een bankje, vloerkleed en bannermateriaal. Bij voldoende ruimte bevestigen tevens een zeil waarop mensen hun naam en reactie kunnen plaatsen. De precieze locatie van de VR Experience bepalen we graag samen met u.